Algemene info - Autorijschool Van Hulst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Algemene info

De rijschool

De kern van jouw rijbewijs: de praktijklessen

Praktijklessen zijn natuurlijk het belangrijkste voor je rijexamen. Tijdens de praktijklessen doe je enorm veel ervaring op en zal je verkeersinzicht steeds beter worden, zodat je verkeerssituaties sneller en gerichter kan inschatten.

Praktijklessen zijn leuk!
De meeste cursisten vinden de praktijklessen erg uitdagend, spannend en leuk. De eerste keer de snelweg op bijvoorbeeld, is voor velen een uitzonderlijke beleving. De één geeft de voorkeur aan één of twee rijlessen  per week, de ander wil (en kan) alle lessen in zeer korte tijd doen. Dit gebeurt nagenoeg  altijd in een buurt waar je met de beginselen van het autorijden rustig en veilig vertrouwd kunt raken.

Een veel gestelde vraag: Hoeveel lessen heb ik nodig?
Dit is heel moeilijk te zeggen. Hoeveel praktijklessen iemand nodig heeft voor het rijexamen. Velen hanteren een  gemiddelde van 35 tot 40 lessen, maar dit is sterk afhankelijk van jezelf en de eigen "feeling" voor het autorijden.
Het inschatten van de totale kosten is dus vaak erg moeilijk en afhankelijk van diverse beheersbare en onbeheersbare omstandigheden.


Persoonlijke aanpak

Ideaal is het als jouw rijschool een persoonlijke benadering hanteert tijdens de rijopleiding.

Inspelen  op jouw specifieke behoeften, jouw kennisniveau, jouw (rij-) beleving  met betrekking tot je rijvaardigheden en je voldoende aandacht geeft, dan zal dat een positief effect hebben op je prestaties. Immers, een persoonlijke aanpak sluit beter aan bij iedereen en daardoor leer je meer en sneller dan van een instructeur die iedereen op dezelfde manier behandelt. Kies dus bewust voor een rijopleiding die bij jouw wensen en eisen past en waar de rijinstructeur verstand van zaken heeft.

De persoonlijke aanpak bevat ook een bepaalde hoeveelheid lessen, afhankelijk van je rijniveau. We maken voor jou een effectief lesplan voor het beste resultaat.

Soms heeft een cursist in het begin angst in het verkeer. De beleving van  en in het verkeer achter het stuur is toch iets heel anders dan ernaast zitten of deelnemen aan het verkeer op een fiets of scooter. Zowel het zelf rijden in de lesauto als al het overige verkeer kunnen in het begin heel indrukwekkend of zelfs beangstigend op je over komen. De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk vertrouwen te geven. Zo word je geleerd eerst te wennen aan de auto en vervolgens beetje bij beetje aan het omringende verkeer. Alles gebeurd stapje voor stapje

Dat geeft een meer ontspannen gevoel!

Al onze lessen worden altijd gegeven in een Kia Rio. Je leert dus rijden in een moderne, nieuwe en zeer veilige auto.
En dat is super bevorderend voor je zelfvertrouwen!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu