De lesauto - Autorijschool Van Hulst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De lesauto

De rijschool

Onze lesauto
Een lesauto is een aangepaste versie van  een gewone personenauto. De lesauto wordt speciaal gebruikt voor rijles en voor rijexamens en heeft daarom deels een dubbele bediening. Niet alleen jij als  bestuurder kan in de lesauto remmen en de koppeling bedienen en gas geven, ook de rijinstructeur heeft deze mogelijkheden alle drie. 

Veiligheid boven alles!

Vanzelfsprekend is het een nieuwe auto en uiteraard uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van de veiligheid.
Naast 6 airbags ( voor-,zij en gordijnairbags ) zijn meerdere  elektronische hulpmiddelen voor de bestuurder  aanwezig zoals ABS (Anti Blokkeer Systeem) en ESC (Elektronisch Stabiliteit Controlesysteem). HAC ( Hillstart Assist Control ) VSM ( Vehicle Stability Management ) enz.

Milieu

Nieuwe auto's moeten tegenwoordig voldoen aan strenge milieueisen. Onze lesauto is daarom dus ook  uitgerust met een start - stop systeem en een schakelindicator. Je maakt dus meteen kennis met Het Nieuwe Rijden; de milieuvriendelijke manier van autorijden.
Extra spiegels, een Dakbord en een witte L

Voordat een auto gebruikt kan worden als lesauto moeten er nog andere verplichte zaken worden gemonteerd.  Zo wordt een lesauto bijvoorbeeld voorzien van extra spiegels, geplaatst op de bestaande originele buitenspiegels, zodat ook de instructeur het overige verkeer goed in de gaten kan houden. En er wordt een dakbord met een witte letter L tegen een blauwe achtergrond op de auto geplaatst.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu